Ѓаволска наметка

Publisher: КУЛТУРА | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: Ѓаволска наметка : историски трилер | Num. of pages: 382 | Dimensions: 20 | Cover: /

ЃАВОЛСКА НАМЕТКА е роман кој истражува нешто што не е ново во галаксијата на македонското творештво, но е сигурно еден од ретките кој на еден посебен уметничко-белетристички начин пристапува кон обработка на темите за определен историски период. Возбудлива сторија за страдањата на две различни ментални структури вткаени во немирниот простор на европските општествено-политички магнитуди на почетокот од дваесеттиот век, тивко гаснење на огнениот здив на Отоманската Империја и раѓање на нови вредности како најава за идните искушенија со кои ќе се соочи Стариот Континент.

Price: 300 ден

9 in stock

Compare
Sold By Култура

Report an abuse for product Ѓаволска наметка

Categories: ,
SKU: 978-608-262-043-5

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ѓаволска наметка”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in