Генералот : Шарл де Гол и Франција што тој ја спаси

Издавач: Нампрес | Јазик: Македонски | Година: 2018
Оригинален наслов: Генералот : Шарл де Гол и Франција што тој ја спаси Фенби, Џонатан | Бр. на страни: 680 | Димензии: Б4 | Корица: /

Генералот : Шарл де Гол и Франција што тој ја спаси Фенби, Џонатан Шарл де Гол – Џонатан Фенби -Ниту еден лидер на модерните времиња не бил поуникатен од Шарл де Гол. Како основач и прв претседател на Петтата репу- блика, генералот де Гол сметаше „ја носам Франција на моите раменици“. Ова е маестрална биографија на еден од големите лидери на дваесеттиот век и на земјата со која се идентификуваше себеси. Напишана со извонреден ентузијазам и наративна вештина, а сепак ригорозен и детален, тој го оживува како ни- когаш претходно приватниот човек, како и јавниот лидер, преку исцрпни истражувања и прецизни анализи.

Цена: 500 ден

8 на залиха

Спореди
Продавач Нампрес

Report an abuse for product Генералот : Шарл де Гол и Франција што тој ја спаси

Категорија:
ИСБН: ISBN - 978-608-251-137-5

Questions and Answers

You are not logged in