Голем англиско-македонски речник

Original title: English macedonian dictionary - Unbridged | Num. of pages: 1633 | Dimensions: 240х170 | Cover: тврда

Со над 100.000 насловни зборови , Големиот англиско-македонски речник ги надминува сите досега објавени стандардни речници во Македонија. За учениците и студентите Речникот е незаменливо учебно помагало , а на преведувачите им овозможува со леснотија да преведуваат текстови од најразлични области .  300.000 преводни екваленти , 150.000 зборови , фрази и и диоми , 40.000 илустративни зпримери и колокации ; зборови од политичкиот , правниот и образовниот систем , уметност , култура , митологија , религија , кулинарство , празници , обичаи , традиции , историски настани , славни личности ; бројни термини од светот на науката и техниката , медицина , економија , информатика , зоологија , биологија , архитектура , астрономија , аеронаутика , хемија и мн други ; кратенки , акроними и топоними ;  граматички и консекутивни појаснувања ; сеопфатен третман на фразалните глаголи.

Price: 3000 ден

14 in stock

Compare
Sold By КупиКнига

Report an abuse for product Голем англиско-македонски речник

Category:
SKU: 9989-651-086

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Голем англиско-македонски речник”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in