Хаклбери Фин

Publisher: ТРИМАКС | Language: Македонски | Year: 2020
Original title: Huckleberry Finn | Num. of pages: 295 | Dimensions: 21 см | Cover: мека

Романот изобилува со хумор, но и со иронија, а дијалозите ги водат Хак и неговиот пријател Џим, треба да ни покажат какви треба да бидеме едни кон други и како навистина да го живееме животот. Писателот Марк Твен преку пријателството на Хаклбери и Џим како да сака да ни го претстави размислувањето за животот виден од перспектива на едно дете, надминувањето на предрасудите кои ги имал кон робот Џим и најважно од се пријателството, безусловното пријателство со човекот кој има друга боја на кожата, а кој е ист како него – човек.

Price: 250 ден

49 in stock

Compare
Sold By ТРИМАКС

Report an abuse for product Хаклбери Фин

Categories: , ,
SKU: 978-608-204-293-0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Хаклбери Фин”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in