Херојот

Publisher: Слово | Language: Македонски | Year: 2011
Original title: Херојот | Num. of pages: 186 | Dimensions: 20 cm | Cover: /

Во „Херојот“ се објавени 21 расказ, низ кои Кочовски се претставува како вистински мајстор на расказот.

„Тоа е книга богата со теми и мотиви, богата исто така во јазикот, спокојна и сочна во стилот, книга што извира и се потпира на нашата почва и, пред сé, зборува за човекот, за неговите страдања и радости, за неговите душевни и социјални драми, како во историски блиското, така и во сегашното време“.

Price: 210 ден

5 in stock

Compare
Sold By Слово

Report an abuse for product Херојот

Category:
SKU: 978-9989-103-94-0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Херојот”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in