Храброста на Гоце

Publisher: Стрип Квадрат | Language: Македонски | Year: 2013
Original title: Храброста на Гоце | Num. of pages: 28 | Dimensions: 30 | Cover: мека

Храброста на Гоце е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на Гоце Делчев. Ќе го запознаете Гоце не само како војвода, туку и како трговец, учител, како и сè она што тој го има направено во текот на својот живот. Иако соочен со смртта, неговата глава била уценета на 1000 лири, тој храбро чекорел по тогашната Отоманска Империја и успевал да го организира и да го подготвува народот за востание за целосно ослободување на Македонија.
Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings

Price: 120 ден

7 in stock

Compare
Sold By Стрип Квадрат

Report an abuse for product Храброста на Гоце

Categories: , , ,
SKU: 978-608-4719-01-4

Questions and Answers

You are not logged in