Храпешко

Publisher: Магор | Language: Македонски | Year: 2006
Original title: Храпешко | Num. of pages: 157 | Dimensions: 125х200 | Cover: мека

Роман-претставник на Македонија за наградата Балканика 2006, веќе преведен на хрватски и словенечки јазик. Во тек е преводот на српски и на француски јазик.
Хуморескно, меѓутоа воедно и сериозно авторот раскажува за згодите и незгодите на главниот лик Храпешко, за умешноста на создавањето и преживувањето, за копнежите и соништата, за животната енергија и љубовта, за животот во татковината и во странство.

Price: 190 ден

3 in stock

Compare
Sold By Магор

Report an abuse for product Храпешко

Category:
SKU: 9989-144-82-6

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Храпешко”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in