Избор, Благосостојба и Мерење

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2011
Original title: Choice, Welfare and Measurement | Num. of pages: 464 | Dimensions: 145x230 | Cover: /

Амарти Сен е професор по економија и по филозофија при универзитетите „Харвард“ и „Ламонт“. Добитник е на Нобеловата награда за економија. Неговото мајсторство е неспорно во полето на социјалниот избор, изнаоѓањето на благосостојбата во економијата и пошироко, како и мерењето на проблемите што се појавуваат во овие сфери. Во ова издание е направена селекција од трудови што даваат целосна слика за неговата работа во овие области.
Овие научни трудови се класика сами по себе и имаат испровоцирано многубројни дискусии кои понатаму прераснале во додатоци, апликации и критицизам. Дел од тие дискусии се повредни и од самите трудови што ги испровоцирале. Поделена во пет дела, оваа книга со секој свој дел поединечно, н
# води низ темите на избор и преференција, агрегација на предноста, споредбите на благосостојбите и социјалниот избор, информациите за некорисноста и социјалните мерења.
Што повеќе да се каже. Ако сте економист што ја сака и изучува економијата до нејзините најголеми длабочини, тогаш ова дело мора да биде дел од вашата лична и професионална библиотека.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на
ekonomija@arslamina.com.

 

Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings
(1 customer review)

Price: 1450 ден

50 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Избор, Благосостојба и Мерење

Category:
SKU: 978-608-229-074-4

1 review for Избор, Благосостојба и Мерење

  1. Rated 5 out of 5

    Anonymous (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in