Јужно од границата, западно од сонцето

Original title: South of the border, west of the sun | Num. of pages: 204 | Dimensions: 125х195 | Cover: /

Опсесија, носталгија, пасија, посесија: сите мрачни сили на умот се тука. Приказна за пријателството и за љубовта, за илузиите, сенките и сеќавањата од минатото, зачинета со многу надреални елементи на границата помеѓу јавето и сонот, стварноста и привидот. Ликовите се движат на работ од можното, но истовремено и на илузијата и имагинацијата, чекорат по границата на два света кои се допираат и понекогаш интерферираат, кои навлегуваат еден во друг. Најголемата енигма е кога и дали навистина се случува она што се случува, кога илузијата е илузија а кога реалност. Типично во стилот на Мураками, книга за најдлабоките чувства, за моментот кога минатото и сегашноста се допираат и преплетуваат а иднината е неизвесна. Хајиме се бори со судбината која некогаш грубо си поигрува и остава зад себе само каење по пропуштените можности, но и сила да се продолжи понатаму.Човекот може, со самиот факт дека е жив, да уништи друго човечко битие засекогаш. И кога тоа ќе се случи, личноста која ја сторила штетата е исто така, засекогаш повредена.
Rated 5.00 out of 5 based on 9 customer ratings
(9 customer reviews)

Price: 199 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Издавачки центар ТРИ

Report an abuse for product Јужно од границата, западно од сонцето

Category:
SKU: 9786082300092

Издавачки центар ТРИ

9 reviews for Јужно од границата, западно од сонцето

 1. Rated 5 out of 5

  Александар Брашнарски (verified owner)

 2. Rated 5 out of 5

  Anonymous (verified owner)

 3. Rated 5 out of 5

  Даниела Карастојанова (verified owner)

 4. Rated 5 out of 5

  Ристо Пејков (verified owner)

 5. Rated 5 out of 5

  Tomislav Desoski (verified owner)

 6. Rated 5 out of 5

  Слаѓан Бишковски (verified owner)

 7. Rated 5 out of 5

  Слаѓан Бишковски (verified owner)

  Приказна за љубовта, страста, осаменоста, духовите од минатото… ликовите кои се изградени до ниво на совршенство летаат низ страниците на оваа книга, вреди да се прочита – фантастична како и останатите од Мураками 🙂

 8. Rated 5 out of 5

  lara.cameron@rocketmail.com

  Никоја кратка содржина не ме подготви на она што е всушност книгата. Имав чувство дека потонував во длабока вода и како да гледам виножито составено од различни, нови бои. Уникатна, ликовите се маестрално осмислени, содржината е баш секојдневна но напишана на несекојдневен начин. Прекрасна е, многу емотивна… Ја прочитав пред некој ден, уште сум под импресии и ги слушам песните кои се спомнати во книгата – “The stars crossed lovers”, “South of the border”, “Pretend”.

 9. Rated 5 out of 5

  stevovska.katerina@gmail.com

  Книгата што ме внесе во светот на Мураками пред неколку години. Мојот најдобар случаен избор на книга некогаш. <3 South of the border, down Mexico way…

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in