Кабелска телевизија

Publisher: Емитер | Language: Македонски | Year: 2006
Original title: Кабелска телевизија | Num. of pages: 52 | Dimensions: А5 | Cover: /

На едно место: сите елементи од системот, начин на проектирање и изведба на главната станица и кабелската мрежа. Задолжително за техничкиот кадар во кабелските телевизии.

Во брошурата "Кабелска телевизија" од Кирил Крстевски систематски се разгледани сите витални елементи на еден кабелски дистрибутивен систем, почнувајќи од главната станица па сè до крајните корисници во мрежата. Во брошурата се испреплетуваат анализата и синтезата (проектирањето) на кабелскиот дистрибутивен систем (КДС) во една функционална целина. Анализата на елементите е спроведена до определена длабочина, на квалитативно, техничко ниво. Проектирањето е прикажано на конкретни примери. Освен тоа, се изведени и некои генерални заклучоци кои прераснуваат во принципи при проектирањето на КДС. Во таа смисла, книгата се јавува како неопходен прирачник на секој техничар кој веќе работи во некоја кабелска телевизија. Со оваа брошура ќе бидат разрешени многу теоретски ‘’дупки’’ во знаењето на техничарите. Доколку сте техничар кој се одлучил да побара работа во некоја кабелска телевизија, оваа брошура ќе ве подготви за успешно интервју со работодавачот. Конечно, ако сте млад инженер, вооружен се теоретско знаење и ентузијазам, но ‘’краток’’ со практични познавања, оваа книга ќе ви помогне да го дознаете она што инаку треба да го дознаете од монтерите на потешкиот начин.

Price: 100 ден

20 in stock

Compare
Sold By Емитер

Report an abuse for product Кабелска телевизија

Category:
SKU: 9989-9500-8-3

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кабелска телевизија”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in