Карфанаум или As Killed

Publisher: Бегемот | Language: Македонски | Year: 2015
Original title: / | Num. of pages: 233 | Dimensions: 195x125 | Cover: мека

Насловот Карфанаум или As Killed сугерира дека си имаме работа со добро скроен криминалистички роман во кој дејството и мотивите на главните ликови остануваат нерасветлени до последната реченица на романот. И навистина, романот на Маја Новак ги исполнува заложбите најавени во насловот. Но тоа не е сѐ, Карфанаум… е значително повеќе од возбудлив крими-роман; ова е приказна што ги поврзува сите југословенски народи во периодот на 90-ти години на XX век – приказна за југословенските градежници и нивните судбини на Блискиот Исток.

„Ако сакаш да запознаеш каква е пустината на човечкото срце, тогаш мора да дојдеш во Карфанаум“.

Price: 250 ден

20 in stock

Compare
Sold By Бегемот

Report an abuse for product Карфанаум или As Killed

Category:
SKU: 978-608-4718-21-5

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Карфанаум или As Killed”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in