Килибарно монисто

Издавач: Ад Вербум | Јазик: македонски | Година: 2018
Оригинален наслов: Килибарно монисто | Бр. на страни: 298 | Димензии: 200х145 | Корица: тврда

На прв поглед се чини дека расказите на М. Стефановски се исклучително хетерогени според мотивот, и тоа, во една извесна смисла е точно, оти неговиот поттик за расказ се граничи со репортерското сетило, во една Хемингвејова смисла на зборот.
В. Андоновски
 
 
Милован Стефановски го одбрал најтешкиот образец на раскажување: со малку зборови и нивна лесна проточност, да ни каже многу. Или да ни го раскаже и она што можеби нам веќе ни било познато, но да ни го раскаже така како никогаш дотогаш да не сме го знаеле.
П. М. Андреевски

Цена: 400 ден

Спореди
Продавач Ад Вербум

Report an abuse for product Килибарно монисто

Категории: ,
ИСБН: 978-608-4759-88-1

Questions and Answers

You are not logged in