Киндер квачка

Publisher: Просветно дело | Language: Македонски | Year: 2016
Original title: Киндер квачка | Num. of pages: 114 | Dimensions: 20 см | Cover: /

Во романот „Киндер квачка“, Киро Донев остварил извонредна симбиоза на реалистичните со чудесните и фантастичните елементи. Делото се одвива во реалистичен контекст, при што во сонот на детето Илчо дошла до израз неговата желба да се оддалечи од урбаниот амбиент, исполнет со секојдневни вербални дуели со родителите и сестричката и, со слободната игра на фантазијата, да се приближи кон природата, слободата и детската игра.

Price: 250 ден

5 in stock

Compare
Sold By Просветно Дело АД Скопје

Report an abuse for product Киндер квачка

Categories: ,
SKU: 978-608-228-224-4

Просветно Дело АД Скопје

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Киндер квачка”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in