Клучните концепти во кинеската мисла и култура, т. 4

Издавач: Македоника | Јазик: Македонски | Година: 2019
Оригинален наслов: 中华思想文化术语 4, Key Concepts in Chinese Thought and Culture 4 | Бр. на страни: 208 | Димензии: 200х140 | Корица: /

Двојазично издание - на македонски и на англиски јазик. Овој проект, всушност, е реализиран на државно ниво во Кина. „Клучните концепти во кинеската мисла и култура“ ја сочинуваат суштината на тоа што се смета за најдоброто во традиционалната кинеска култура. Точното дефинирање на основните концепти на Кина и уште подоброто споделување на кинеската мисла и културните концепти со светот за современа Кина се важен начин за зачувување на културниот суверенитет на Кина, за зајакнувањето на довербата на кинескиот народ во својата култура и за промовирање на културните размени на Кина со други земји. Токму заради тоа, кинеските лидери и Владата придаваат големо значење за продолжување на извонредната традиционална култура на Кина. Државниот совет го одобри започнувањето на „Клучните концепти во кинеската мисла и култура – проект за превод и комуникација“ со цел подобро да ги споделува ваквите концепти со меѓународната публика. За таа цел беше воспоставена меѓуминистерска заедничка конференција за координирање на проектот.

Цена: 150 ден

5 на залиха

Спореди
Продавач Македоника Литера

Report an abuse for product Клучните концепти во кинеската мисла и култура, т. 4

Категории: , , ,
ИСБН: 978-608-252-097-1

Questions and Answers

You are not logged in