Клучните концепти во кинеската мисла и култура, том 2

Издавач: Македоника | Јазик: Македонски | Година: 2019
Оригинален наслов: 中华思想文化术语 2, Key Concepts in Chinese Thought and Culture 2 | Бр. на страни: 198 | Димензии: 200х140 | Корица: /

Двојазично издание - на македонски и на англиски јазик. „Клучните концепти...“ на читателите им се понудени со лесно достапен речник од богатство на авторитативни синолошки истражувања, кои создаваат цврста основа за разбирање на сите аспекти на традиционалната кинеска мисла и култура. Овие сеопфатни референтни книги се важна литература и за професионалните корисници и за обичните читатели. Секој том содржи по сто клучни мисли, за кои се дадени концизни и прецизни објаснувања, а потоа се поткрепени со цитати поврзани со тие клучни мисли. Доминира старокинеската мудра мисла. Освен предговор на три јазици (македонски, кинески и англиски), секој том содржи и прилози: список на клучните мисли, куса хронологија на кинеската историја.

Цена: 150 ден

5 на залиха

Спореди
Продавач Македоника Литера

Report an abuse for product Клучните концепти во кинеската мисла и култура, том 2

Категории: , ,
ИСБН: 978-608-252-095-7

Questions and Answers

You are not logged in