Кралството

Original title: Kongeriket | Num. of pages: 520 | Dimensions: 21 | Cover: тврда

Кога сѐ ќе изгубиш, веќе немаш од што да се плашиш. Во едно мало норвешко село автомеханичарот Рој Опгард води осаменички живот сè додека не се случи она што никој не го очекува – враќањето на неговиот помлад брат. Карл доаѓа богат, со диплома во џебот, со мистериозната сопруга Шенон и со голем план за осиромашеното родно место – бизнис што сите го прифаќаат како можност за спас. И токму кога се чини дека минатото е заборавено, почнуваат да испливуваат мрачните тајни од нивното детство. Сѐ уште не се заборавени мистериозните несреќи во кои загинуваат нивните родители и селскиот полицаец, а сега нивниот број се зголемува... Додека напнатоста расте и обрачот околу нив се стега, Рој се преиспитува до каде може да оди за да го заштити својот алчен брат. Дали по секоја цена да му остане верен на семејството или да им се препушти на страсните чувства кон Шенон? „Кралството“ е моќен роман за мрачните семејни тајни каков што може да напише само врвниот криминалистички автор на норвешката и светската литература, Ју Несбе. „Целата книжевна моќ на најпознатиот скандинавски писател на црниот роман е концентрирана во мрачната, насилна приказна за двајца браќа. Несбе со епски замав ја разурнува илузијата за едно семејство и за една мала, среќна планинска заедница.“ Киркус ривјус

Price: 600 ден

4 in stock

Compare
Sold By Издавачки центар ТРИ

Report an abuse for product Кралството

Categories: , ,
SKU: 978-608-230-811-1

Издавачки центар ТРИ

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кралството”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in