Лесна глава

Original title: ЛЕГКАЯ ГОЛОВА | Num. of pages: 436 | Dimensions: 129 x 198 cm | Cover: /

Со силни, духовити реченици и остра анализа, квази-книжевниот експеримент на Олга Славникова ги става архетипските руски квалитети на тест - но под услови на глобализација: индивидуализмот наспроти комунизмот, самостојноста наспроти општеството, подготвеноста да се направат жртви наспроти егоизмот. Прашањето е: Колку вреди денес руската душа?


„Лесна глава“ ќе можеше да се дефинира како политичка фарса, доколку немаше многу горчлив крај, горчлив како оној во дистописката адаптацијата на Орвел – „Бразил“ на монтипајтоновецот Тери Гилијам.

Price: 499 ден

10 in stock

Compare
Sold By Прозарт Медиа

Report an abuse for product Лесна глава

Category:
SKU: 978-608-256-018-2

Questions and Answers

You are not logged in