Лисецот младоженец – Јужноамерикански раскази

Publisher: КУЛТУРА | Language: Македонски | Year: 2001
Original title: / | Num. of pages: 71 | Dimensions: 0x0 | Cover: /

Во книгата под наслов ,,Лисецот младоженец” опфатени се сказни, легенди и преданија на јужноамериканските народи и на поголемиот дел од народите на Пацификот – народите на Австралија, на Нов Зеланд, на Папуа Нова Гвинеја, на Филипини и на Хаваите. Овој избор е дополнет и со сказни на Црнците што живеат таму. Стотици илјади, па и милиони Црнци биле префрлени во земјите на Латинска Америка како робови за да ги заменат индијанците во земјоделските работи по големите плантажи.

Price: 100 ден

4 in stock

Compare
Sold By Култура

Report an abuse for product Лисецот младоженец – Јужноамерикански раскази

Category:
SKU: 978-9989-32-237-6

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Лисецот младоженец – Јужноамерикански раскази”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in