Љубовна

Publisher: Блесок | Language: Македонски | Year: 2011
Original title: Љубовна | Num. of pages: 128 | Dimensions: 120x170 | Cover: /

[...] Енценсбергеровски бизарна во изборот на деталите од светот околу вљубените, до коска меланхолична како „Дениција“ на Андреевски, брутално нежна на еден специфичен Исаковски начин – ете ја, според мене, рецептурата на овој огномет од љубовни воздишки, копнежи и бруталности. Венко Андоновски […] Збирката Љубовна е настаната со цепење на јадрото кое се наоѓа во просторот помеѓу сетилните сензации и настаните, па токму затоа успева силно да го „озрачи“ читателот. Сибила Петлевски […] во таква ситуација, кога темнината ја надвладува светлината, тагата радоста, на човекот, кој со длабока рана во срцето трпи неподнослива болка, не му преостанува ништо друго освен да дише. И, ако е поет, да напише, секако. Јосип Ости

Price: 200 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Блесок

Report an abuse for product Љубовна

Category:
SKU: 978-9989-59-353-6

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Љубовна”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in