Љубовникот

Original title: L'amant | Num. of pages: 192 | Dimensions: 112 х 180 | Cover: /

Речено е дека старите љубови може да нe прогонуваат. Љубовникот го креира ова чувство преку атмосфера на сенки, превези и лебдечки спомени кои навираат од маглата на минатото во сегашноста. На крајот и не е важно од каде доаѓаат, затоа што искуството е втемелено во нас, посебен а сепак неодвоив сегмент од нашата личност. Маргарет Дирас го користи своето искуство за да ја напише Љубовникот, приказна за една млада девојка која расте во 30-тите години во Индокина. Девојката е своеглава, бунтовник; еден ден, вракајќи се од училиште, го запознава синот на еден кинески милијардер. Наскоро таа се впушта во првата љубовна врска на својот живот, врска која според неа не се базира на љубов. Тој не може никогаш да ја земе за жена поради забраната на неговиот татко и таа вели дека ќе си замине без жалење. Но, можно ли е тоа? Години потоа, таа погледнува наназад.Претставувајќи идеи и сеќавања кои се литературно изолирани, но кои постојано се надополнуваат, Љубовникот создава еден маглив свет на поврзувања кој се базира повеќе на емоциите, отколку на логиката и хронологијата, чувство кое се задржува долго откако книгата е затворена.
Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings
(1 customer review)

Price: 300 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Издавачки центар ТРИ

Report an abuse for product Љубовникот

Category:
SKU: 978-9989-187-35-3

Издавачки центар ТРИ

1 review for Љубовникот

  1. Rated 5 out of 5

    Anita Jovanova (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in