Мадона во крзнениот мантил

Publisher: Мартина | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: Kürk mantolu Madonna | Num. of pages: 170 | Dimensions: 21 | Cover: тврда

Мадона со крзнениот мантил, бисер на турската литература. Книга што досега доживеала 94 изданија. Во ова свое дело, Сабахатин Али, поставувајќи ги на виделина невидливите ликови на луѓето, ја отсликува сликата на една голема страст. Во книгата се поставуваат прашањата за луѓето што ги снемува од нашите животи, за нестабилноста на животот и за доживувањето на една невозможна љубов. Вчеравечер ми рече: „Со тебе ниту еднаш не седнавме да позборуваме!“ Јас не мислев така. Со него, вчеравечер долго разговарав. Кога тој се раздели од овој свет, со целата своја душа навлезе во мојот живот. Од денес па натаму, тој секогаш ќе биде покрај мене. Седнав во канцеларијата на празната маса на господинот Раиф, го ставив црниот тефтер пред мене, и повторно почнав да го читам.

Price:

Compare
Sold By Мартина

Report an abuse for product Мадона во крзнениот мантил

Category:
SKU: 978-608-4626-70-1

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Мадона во крзнениот мантил”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in