Математика 2, Збирка задачи со тестови и активности

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2016
Original title: Математика 2, Збирка задачи со тестови и активности | Num. of pages: 110 | Dimensions: 195х265 | Cover: /

Оваа книга претставува збирка на задачи и тестови по математика според програмата на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ, која е адаптирана и одобрена од страна на Бирото за развој на образованието на Р.Македонија.


Содршините во збирката се распределени во согласност со редоследот на наставните цели во програмата и упатството дадени од страна на Биротот за развој на образованието и во целост ја поткрепуваат програмата, давајќи им на децата можност да применуваат стратешко размислување и да се развиваат како самоуверени, иновативни и посветени ученици.


Збирката претставува важна компонента во дидактичкиот комплет по математика, во кој се содржани учебникот, работната тетратка, прирачникот за наставници и други ресурсни материјали, а во насока на продлабочување и проширување на знаењата и вештините по математика за ова одделение.


Price: 290 ден

10 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Математика 2, Збирка задачи со тестови и активности

Categories: , ,
SKU: 978-608-247-558-5

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Математика 2, Збирка задачи со тестови и активности”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in