Механичко однесување на материјалите

Publisher: Датапонс | Language: Македонски | Year: 2013
Original title: Mechanical Behavior of Materials | Num. of pages: 876 | Dimensions: 180х244 | Cover: /

Балансиран пристап на механиката и материјалите и покривање на најновите достигнувања во биоматеријалите и електронските материјали, новото издание на овој популарен текст е најтемелната и најмодерна книга достапна за додипломски курсеви на повисоко ниво за механичко однесување на материјалите. За да се осигурат дека студентот ќе добие темелно разбирање, авторите ги презентираат основните механизми што работат на ниво на микро и нано-метар низ широк спектар на материјали, на начин што е математички едноставен и не бара широко познавање на материјалите. Овој интегриран пристап обезбедува концептуална презентација што покажува како микроструктурата на материјалот го контролира неговото механичко однесување, а тоа се зајакнува преку широка употреба на микрографии и илустрации. Нови работни примери и вежби му помагаат на ученикот да го тестира своето знаење. Понатамошни ресурси за овој наслов, вклучително и слајдови за предавања, избрани илустрации и решенија за вежби, се достапни на интернет на www.cambridge.org/97800521866758.

Price: 1578 ден

8 in stock

Compare
Sold By ДАТАПОНС

Report an abuse for product Механичко однесување на материјалите

Categories: , ,
SKU: 9786082220529

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Механичко однесување на материјалите”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in