МЕМЕНТО (Македонски историски рефлексии)

Издавач: Македоника | Јазик: Македонски | Година: 2009
Оригинален наслов: МЕМЕНТО (Македонски историски рефлексии) | Бр. на страни: 465 | Димензии: 240х170 | Корица: мека

Мементо (македонски историски реминисценции)“ содржи дваесет историографски труда кои се резултат на архивските истражувања на авторот, а претходно се објавени како фељтони во дневниот и периодичниот печат. Оваа обемна публикација претставува историографски екстракт на новооткриените документи и сознанија од истражувања на авторот во последниве две децении во балканските, а пред сè во бугарските архиви. Текстовите во книгата припаѓаат на четири тематски целини: првата опфаќа необјавени спомени на истакнати македонски револуционери, втората се однесува на необјавени ракописи и материјали на истакнати македонски револуционери и активисти на македонската емиграција во Бугарија, третата содржи прилози за малку познати настани и личности од македонското револуционерно минато, а четвртата – осврти за одделни појави во македонското револуционерно движење.

Цена: 400 ден

5 на залиха

Спореди
Продавач Македоника Литера

Report an abuse for product МЕМЕНТО (Македонски историски рефлексии)

Категорија:
ИСБН: 978-9989-163-81-4

Questions and Answers

You are not logged in