Преглед на кошничка “Без оправдувањa!” e додадена во Вашата кошничката

Менаџмент на човечките ресурси во организациите – Марија Јанкуловска

Оригинален наслов: Менаџмент на човечките ресурси во организациите | Бр. на страни: 170 | Димензии: 176х250 | Корица: мека

Учебник кој ги разгледува сите аспекти на менаџирањето со човечките ресурси. Се препорачува за студенти, но и менаџери кои веќе работат или посакуваат да работат во оваа област.Извадок:Менаџментот на човечките ресурси е комплексен процес, тесно испреплетен со други аспекти во бизнисот, како што се деловното планирање и стратегискиот менаџмент, а кој треба да е во согласност со визијата на организацијата и нејзините следни чекори во иднина. Успешното задоволување на потребите на организацијата и реализацијата на поставените цели може да се направи со примена на голем број на стратегии за менаџмент на човечките ресурси кои ќе кореспондираат на предвидените промени и стратегиското планирање. Менаџментот на човечките ресурси е стратегиски партнер во придонесот за реализација на посакуваните цели. Тој е насочен кон зголемување на придонесот на вработените и нивната продуктивност, но и остварувањето на нивните социјални и индивидуални цели.

Цена: 700 ден

16 на залиха

Спореди
Продавач Меѓународен центар за славјанска просвета

Report an abuse for product Менаџмент на човечките ресурси во организациите – Марија Јанкуловска

Категории: ,
ИСБН: 978-608-4689-07-2

Меѓународен центар за славјанска просвета

Questions and Answers

You are not logged in