Менаџментски предизвици за 21 век

Издавач: ИКОНА | Јазик: Македонски | Година: 2012
Оригинален наслов: Management Chalenges for the 21st Century | Бр. на страни: 274 | Димензии: 14x21 | Корица: тврда

Oва не е книга за ПРЕДВИДУВАЊА, ниту е книга за ИДНИНАТА. Предизвиците и прашањата присутни во оваа книга се веќе со нас, во секоја од развиените држави и во најголемиот дел од државите во развој. Тие веќе може да бидат подложни на идентификување, дискутирање, анализирање и препорачување. Некои луѓе, на некои места, веќе работат на нив. Но засега, тоа го прават мошне малку организации и мошне малку извршни раководители. Оние кои денес работат на овие предизвици, а поради тоа се подготвуваат себеси и своите институции за новите предизвици, ќе бидат предводниците и ќе доминираат со утрешнината. Веројатно ќе заостанат, а можеби и никогаш нема да се опорават оние кои чекаат сѐ додека овие предизвици навистина не се претворат во „жешки“ прашања. Затоа, оваа книга е наречена Повик за дејствување.

Цена: 699 ден

4 на залиха

Спореди
Продавач ИКОНА

Report an abuse for product Менаџментски предизвици за 21 век

Категорија:
ИСБН: 978-608-221-059-9

Questions and Answers

You are not logged in