Мил живот

Издавач: Бегемот | Јазик: македонски | Година: 2018
Оригинален наслов: Dear Life | Бр. на страни: 356 | Димензии: 180x110 | Корица: мека

Облеани со онаа типична јасност на визијата на Алис Манро и нејзината неспоредлива дарба за раскажување, овие приказни за крајот и почетокот, за несреќата и опасноста, за заминувањето и враќањето, измислени и реални, сликаат блескави, неизбришливи портрети на чудниот, опасен и извонреден обичен живот. Едноставноста на јазикот во функција на комплексноста на животот достигнува неизмерни длабочини во чувствата.  Манровата единствена способност да ни ја дава суштината на животот во често куси, но секогаш пространи и безвременски приказни, уште еднаш е очигледна  во оваа брилијантна збирка раскази. Приказна по приказна, таа го осветлува моментот кога животот е трајно променет поради некоја случајна средба, непреземен чекор, или едноставно поради играта на судбината која ја носи личноста од вообичаениот, навикнат пат кон нов начин на битисување или размислување. 

Цена: 350 ден

Спореди
Продавач Бегемот

Report an abuse for product Мил живот

Категорија:
ИСБН: 978-608-4718-92-5

Questions and Answers

You are not logged in