Мирисот на листовите чај

Publisher: Антолог | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: The Tea Planter's Wife | Num. of pages: 432 | Dimensions: 13x20 | Cover: /

Сместена во дваесеттите години на минатиот век, приказната ја следи младата Англичанка Гвен, која има среќа да ја сретне љубовта на својот живот – русокосиот сопственик на плантажа од Цејлон (денес Шри Ланка). Таа доаѓа со пароброд на островот за да стапи во брак што ветува долг и мирен живот среде високите зелени ридови со чај. Но Лоренс е постојано на работа, а неговата млада сопруга мора сама да ја истражува плантажата. Талкајќи по забранетите места, Гвен наоѓа заклучена врата, премолчено минато. Гвен наскоро ќе остане бремена, а нејзиниот сопруг е пресреќен. По породувањето таа се соочува со страшната одлука што мора по секоја цена да ја скрие од Лоренс. Кога вистината ќе излезе на виделина, дали сопругот ќе може да ѝ го прости на Гвен тоа што го направила?

Price: 500 ден

9 in stock

Compare
Sold By Антолог

Report an abuse for product Мирисот на листовите чај

Category:
SKU: 978-608-243-335-6

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Мирисот на листовите чај”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in