Очи со боја на чевли

Publisher: Кликер Книги | Language: македонски | Year: 2013
Original title: Очи со боја на чевли | Num. of pages: 94 | Dimensions: 12x22 cm | Cover: /

Романот на младиот Андоновски е речиси романескно чудо, deus ex machina што со своите естетски квалитети се наметнува врз македонската понова книжевност како автородно сведоштво на голем уметник. Мајсторски градената динамика на иследуваниот и иследникот (од психолошката драма на измаченоста на микросемејно ниво, па сè до несреќната спрега на двата лика во социјалниот контекст) е ретка во македонската книжевност, а младиот Андоновски со овој автентичен ракопис, речиси и нема свој пандан во ниеден автор, кој се занимава/л со слични теми, пред и во својата генерација.

(од рецензијата на д-р Јасна Котеска)

Price: 200 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Кликер

Report an abuse for product Очи со боја на чевли

Category:
SKU: 978-608-4604-05-1

Questions and Answers

You are not logged in