Океани од љубов

Publisher: Восток | Language: македонски | Year: 2018
Original title: Океани од љубов | Num. of pages: 65 | Dimensions: 12x19 | Cover: /

Рабиндранат Тагоре се вбројува меѓу најславните и најчитани поети на сите времиња. Бардот на Бенгал, како што го нарекуваат, во 1913 година ја добива Нобеловата награда за книжевност. Песните на Тагоре ја продуховуваат природата и наоѓаат божественост во тишината, дрвјата, морето. Љубовта, поставена на највисокиот пиедестал во универзумот, заедно со внатрешната потрага по духовноста, ја прават неговата поезија мистична и возвишена, а Тагоре еден од најпознатите поети на љубовта во светот.

Price: 200 ден

5 in stock

Compare
Sold By Восток

Report an abuse for product Океани од љубов

Category:
SKU: 978-608-4885-18-4

Questions and Answers

You are not logged in