Омон Ра

Publisher: Антолог | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: Омон Ра | Num. of pages: 160 | Dimensions: 13x20 | Cover: мека

Омон Кривомазов е обично советско дете што мечтае за лет во вселената. Таа идеја станува основа во неговиот живот и му ја одредува натамошната судбина. Во СССР освојувањето на космосот е една од најважните задачи и Омон има среќа (или несреќа) да учествува во тоа. Но фантазиите се едно, а реалноста нешто сосем друго. Многу лесно, во даден миг, може да сфатиме дека целиот наш живот е една огромна измама. „Омон Ра“ (1992) е првиот роман на Пелевин со кој тој го привлекува вниманието на читателите и на критиката и во него со неверојатна вештина претставува една алтернативна верзија на историските настани што досега никој не ги ставаше под никаков сомнеж.

Price: 250 ден

9 in stock

Compare
Sold By Антолог

Report an abuse for product Омон Ра

Category:
SKU: 978-608-243-348-6

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Омон Ра”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in