Основи на безжична комуникација

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2009
Original title: Fundamentals of Wirelless Communication | Num. of pages: 568 | Dimensions: 165x232 | Cover: /

Последниве петнаесетина години донесоа големи промени во теоријата на безжичната комуникација и во нејзината имплементација. Во овој труд се дадени универзалните ставови за безжичната комуникација заедно со основните концепти. Оваа книга, со својата содржина изградена на цврсти принципи, се наметнува и како прирачник и како учебник. Таа е претставена како единствна комбинација од инжинерска проникливост, теоретска визија и од искуство здобиено при практичното работење со системите.
Дејвид Це
е професор по електроинженерство и по компјутерски науки при Универзитетот „Беркли“, Калифорнија.
Прамод Висванат
е доцент на Катедрата за електроинженеринг и за компјутерски инженеринг при Универзитетот „Урбана-Шампањ“, Илиноис.
Авторите ги имаат разработено двата основни аспекта кои се од најголем интерес при разгледувањето на безжичната технологија. Како прво е разгледан феноменот на „слабеење“, односно варирање на јачината на каналот во текот на одреден временски интервал. Како второ, разгледана е интерференцијата која не постои кај жичната комуникација, бидејќи секој еден пар предавател-приемник може да се гледа изолирано. Интерференцијата може да настане меѓу предавателите што комуницираат со заеднички приемник, меѓу сигналите од еден предавател до повеќе приемници или меѓу различни парови од предавател-приемник.
Целта на книгата е проучување на безжичната комуникација гледана од овие два основни аспекта. Покрај традиционалните теми, како што се определувањето на средната вредност на диверзитетот и интерференцијата, голем дел од содржината е посветен на посовремени теми, како што е, на пример,
MIMO (multiple input, multiple output - повеќекратен влез, повеќекратен излез).
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на
publishing@arslamina.com.

 

Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings
(1 customer review)

Price: 1990 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Основи на безжична комуникација

Category:
SKU: 978-608-4535-02-7

1 review for Основи на безжична комуникација

  1. Rated 5 out of 5

    Anonymous (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in