Овириум отаде смртта

Publisher: Паблишер | Language: Македонски | Year: 2021
Original title: Овириум отаде смртта | Num. of pages: 191 | Dimensions: 125/195 | Cover: тврда

Запливај во научнофантастичните води – на нивното дно те чека вистината. Вистината никогаш не е лесно достапна. Треба длабоко и упорно да нуркаш за да ја досегнеш. А Овириум е длабок свет во кој случајностите се апстрактни. За првпат во своето постоење, Чуварот на Преминот, битието познато како Смртта, ќе се соочи со човек кој ќе ги сруши сите правила што таа ги познава. Неговата посебност ќе го разбуди стравот на Смртта од пророштвото постаро од времето. Приказната, раскажана од мистериозен наратор, почнува со едно необично момче со едноставно име што често го слушаш во секојдневјето, а можеби дури и самиот го носиш – Матеј. Потонат во сопствениот свет, тој ја открива својата различност. Таа подразбира нов поглед во огледалото. А таму ќе ја најде Смртта во ново руво. Дали таа е неговиот спасител, или џелат? Што значи смртта за Матеј, а што Овириум за Смртта? Најпосле, што ќе значи „Овириум“ за тебе? Откопај ја легендата – оваа книга е твојата шанса да дознаеш.

Price: 350 ден

4 in stock

Compare
Sold By Издавачки центар ТРИ

Report an abuse for product Овириум отаде смртта

Category:
SKU: 978-608-4892-64-9

Издавачки центар ТРИ

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Овириум отаде смртта”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in