Пакет -Телото во кое треба да се живее + Очи со боја на чевли

Publisher: ИЛИ-ИЛИ | Language: Македонски | Year: 2016
Original title: Пакет -Телото во кое треба да се живее + Очи со боја на чевли | Num. of pages: 0 | Dimensions: 0 | Cover: /

Пакет книги од годинешниот добитник на наградата „Роман на годината“.

- Телото во кое треба да се живее
„Роман на годината“ на Утрински весник за 2015 година.
оксични цветови на деликатниот морал.

- Очи со боја на чевли
Мало чудо на македонската нова проза.
Романот на Петар Андоновски „Очи со боја на чевли“ е дебитантско изненадување. Иако е првенче, книгата носи зрелост во писателскиот израз каков што не се среќава и кај поискусни писатели. Делото е психолошка новела на тема прогонувач – прогонет раскажана за двете страни. Александра Јуруковска,  Дневник
Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings
(2 customer reviews)

Price: 250 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Или-Или

Report an abuse for product Пакет -Телото во кое треба да се живее + Очи со боја на чевли

Category:
SKU: 00Pb

2 reviews for Пакет -Телото во кое треба да се живее + Очи со боја на чевли

  1. Rated 5 out of 5

    Zazaliha Ivotesk (verified owner)

  2. Rated 5 out of 5

    Hristina Stojkovska (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in