Параноја и хомосексуалност

Publisher: Ѓурѓа | Language: Македонски | Year: 2014
Original title: / | Num. of pages: 144 | Dimensions: 11x18 | Cover: /

Најнеобичниот случај на болест опишан од Фројд, врз основа на автобиографските „Спомени на еден нервно болен“, на докторот по правни науки Даниел Паул Шребер. Иако судијата Шребер не бил лично негов пациент, Фројд на еден восхитувачки начин ја гради сликата на неговата болест: почетокот и причините за нејзиното појавување, нејзиниот понатамошен развиток и разгранувањето во чудесни слики и ситуации на комуницирање на болниот со бог, до убеденоста дека е повикан да го спаси светот, но во облик на жена...

Price: 200 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Ѓурѓа

Report an abuse for product Параноја и хомосексуалност

Category:
SKU: 978-608-201-252-0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Параноја и хомосексуалност”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in