Пет приказни од целиот свет

Publisher: Чудна шума | Language: Македонски | Year: 2021
Original title: Пет приказни од целиот свет | Num. of pages: 32 | Dimensions: 205х205мм | Cover: мека

„Пет приказни од целиот свет“ на Живко Грозданоски е замислена како еден вид „светска антологија“ на исклучителни приказни, кои традиционално настануваат во загадочните механизми на народното творештво. Приказните не само што „доаѓаат“ од различни делови на светот туку се замислени да припаѓаат и на различни временски периоди: првата е македонска легенда од раното средновековие, втората е аргентинска народна приказна, третата е италијанска легенда од доцниот среден век, четвртата е најавена како старо јапонско предание, а петтата – како древна асирска сказна. Приказните се раскажани мошне шармантно и привлечно за најмладата читателска публика, со извонреден стил кој потсетува на усна нарација. Владимир Мартиновски

Price: 330 ден

5 in stock

Compare
Sold By Чудна шума ИД-Концепт консалтинг и дизајн

Report an abuse for product Пет приказни од целиот свет

Categories: ,
SKU: 978-608-4938-27-9

Чудна шума ИД-Концепт консалтинг и дизајн

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пет приказни од целиот свет”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in