Пикардов прирачник за препарација и реставрација на забите

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2010
Original title: Pickard's manual of operative dentistry | Num. of pages: 224 | Dimensions: 210x276 | Cover: /

Ова издание го подготвија:
Едвина А. М. Кид
, професорка по кариологија на Институтот за стоматологија при Кралскиот колеџ во Лондон.
Бернард Г. Смит
, професор по конзервативна стоматологија на Институтот за стоматологија при Кралскиот колеџ во Лондон.
Тимоти Р. Вотсон
, професор по микроскопија во релација со реставративната стоматологија на Институтот за стоматологија при Кралскиот
 колеџ во Лондон.
Тие се погрижија најдобро продаваната стоматолошка книга да добие обновување и дополнување со современи сознанија за процесите на болестите и улогата на стоматолошката патологија при справувањето со истите. Нејзината популарност, но и продаваност, се должи на фактот дека таа истовремено претставува и еден вид атлас.
Јасно и концизно се опишани индикациите и методите за многу терапевтски и конзервативни процедури во стоматолошката практика. Процедурите и техниките се илустрирани со слики во боја, при што се оди секвенционално, чекор по чекор.
Додадено е сосема ново поглавје за адхезија и за адхезивни реставрации, бидејќи денес тие претставуваат прв избор при решавањето примарни лезии на сите површини и заби во устата. Задржан е делот за амалгамот, но со дополнителни техники за бондирање, блиску до колчињата каде што како проблем се јавува ретенцијата.
Книгата е примарно наменета за студентите на додипломски студии, но топло се препорачува и за стоматолозите кои со текот на годините западнале во рутината на тоа што го научиле пред дваесет или повеќе години.
Содржината на книгата не се потпира само на научните истражувања, туку и на добиените сознанија од долгогодишната практика, па така доаѓаме до заклучок дека ова издание ја одразува најдобро моменталната состојба во ова подрачје од стоматологијата.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на
medicina@arslamina.com.

 

Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings
(1 customer review)

Price: 1490 ден

50 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Пикардов прирачник за препарација и реставрација на забите

Category:
SKU: 978-608-4535-96-6

1 review for Пикардов прирачник за препарација и реставрација на забите

  1. Rated 5 out of 5

    Anonymous (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in