ПРАКТИЧЕН ПРИРАЧНИК ЗА ИНКОТЕРМС 2010

Publisher: Карло Змајшек | Language: Македонски | Year: 2010
Original title: ПРАКТИЧЕН ПРИРАЧНИК ЗА ИНКОТЕРМС 2010 | Num. of pages: 204 | Dimensions: 24 x 13 cm | Cover: мека

Најупотребуваните трговски термини во домашната и меѓународната трговија.
Правила за испорака во секоја фактура за продажба на стока
Стапија на сила од 1ви јануари 2011 година

EXW, FCA, CPT, CIP, DAT, DAP, DDP, FAS, FOB, CFR, CIF
 
Што значат новите правила DAT и DAP?
Дали на EXW продавачот треба да плати за извозното царинење?
Кога имам контејнер дали треба да употребам FOB или FCA?
Чиј е ризикот кога стоките патуваат со правилото CPT (CPT Skopje)?
Што е разликата помеѓу CIP и CIF?
Дали се покриени сите ризици со осигурувањето по правилото CIF (CIF Solun)?
Зошто е променета FOB точката – оградата на бродот?
Како да ги користам новите правила Инкотермс 2010?
Зошто и САД од 01.01.2011 ги користи правилата Инкотермс 2010 и во домашната трговија?
Дали електронската и хартиената комуникација се со иста важност?
Како е регулирана безбедноста при движењето на стоките?
Како влијаат правилата ИНКОТЕРМС 2010 на царинската вредност?
Каква е поврзаноста со новите институтски карго клаузули od 2009 година?
Што плаќа продавачот кога има договорено DDP?
ШТО, КАКО, ДАЛИ, КОГА, до КАДЕ,............ трошоци, ризици, царинење, документи,....... ???!!!??? ИНКОТЕРМС 2010

Price: 1699 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By КупиКнига

Report an abuse for product ПРАКТИЧЕН ПРИРАЧНИК ЗА ИНКОТЕРМС 2010

Category:
SKU: 978-9989-57-712-3

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ПРАКТИЧЕН ПРИРАЧНИК ЗА ИНКОТЕРМС 2010”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in