Предвесници на бурата том 3

Издавач: Менора | Јазик: Македонски | Година: 2014
Оригинален наслов: Предвесници на бурата том 3 | Бр. на страни: 382 | Димензии: Б5 | Корица: мека

Во плејадата истакнати борци за ослободување на македонскиот народ од долговековната османска тиранија од крајот на минатиот и почетокот на овој век, значајно место зазема и Петар Манџуков. Овој непоколеблив бо- рец за национална слобода и социјална правда и истакнат македонски ре- волуционерен деец е роден во село Мирковци, Скопско, во 1879 година, а починал во 1967 година. Спомените што Манџуков ги остави зад себе го зафаќаат периодот од 1895 до 1904 година. Привлечноста на страниците што ги испишува авторот, меѓу другото, се состои во тоа што тој говори, поточно ги опишува наста- ните што се случиле во еден од најдраматичните периоди во поновата маке- донска историја.

Цена: 1650 ден

1 на залиха

Спореди
Продавач Издавачка куќа Менора

Report an abuse for product Предвесници на бурата том 3

Категорија:
ИСБН: 978-608-200-263-7

Questions and Answers

You are not logged in