Прием во градината

Publisher: ПНВ Публикации | Language: Македонски | Year: 2017
Original title: Прием во градината | Num. of pages: 114 | Dimensions: 21 | Cover: мека

„Ѝ завидував на стилот. Тоа беше единствениот стил поради кој завидував.“ Вирџинија Вулф„Со стилот, Кетрин Менсфилд покажува зачудувачка сен–зитивност за ритамот и звукот, како и речиси стресувачка свест за структурата.“ Конрад Ејкен„Учев од нејзината економичност, од смелоста на нејзината смисла за хумор, од нејзината брзина, од драматичните промени на тоа што е битно и од нејзината моќ да ги расклопи и пак да ги склопи ликот и ситуацијата со неколку реченици. Кетрин Менсфилд ја направи кратката приказна флуидна. Уништи многу од формалните конвенции на тој жанр. Ги отфрли воведите, начините и средствата, кои се само бариери.“ Сер В. С. Причет
Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings

Price: 250 ден

18 in stock

Compare
Sold By ПНВ Публикации

Report an abuse for product Прием во градината

Category:
SKU: 978-608-4641-63-6

Questions and Answers

You are not logged in