Приказна за господин Зомер

Original title: Die Geschichte von Herrn Sommer | Num. of pages: 105 | Dimensions: 19см | Cover: /

За разлика од неговиот прв роман, Парфем, овде Зискинд ни нуди една сосем поинаква приказна, во поинаква атмосфера и расположенија. Збогатувајќи ја приказната со илустрации, навидум се работи за детска книга, но всушност тоа е приказна од времето на детството, но не и детска книга; се раскажува за еден загадочен шетач, приказна за господин Зомер.  Приказната за шетачот е всушност едно резиме за животот, за судбината, за растењето, сето тоа  спакувано во оваа мала книшка која ни се обраќа како на деца.

И покрај тоа што за Зомерови, особено за господин Зомер не се знаеше ништо, со сигурност може да се рече дека во круг од најмалку 60 километри околу езерото немаше човек, маж, жена или дете - па дури ни куче - кој не го познаваше господин Зомер, затоа што тој постојано одеше. Можеше да паѓа снег или град, да лие дожд, сонце да пече, ураган да дува - господин Зомер одеше.
Rated 5.00 out of 5 based on 2 customer ratings
(2 customer reviews)

Price: 200 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Издавачки центар ТРИ

Report an abuse for product Приказна за господин Зомер

Category:
SKU: 9989-153-16-7

Издавачки центар ТРИ

2 reviews for Приказна за господин Зомер

  1. Rated 5 out of 5

    Билјана Сердарска (verified owner)

  2. Rated 5 out of 5

    Kikiland

    Колку убаво четиво навидум наивно, а толку слоеви крие….една од оние штом ја затвориш последната страница …стоиш и рамислуваш за овие 100 странички прашувајќи се … чекај што пропуштив?? …. чекај што беше тоа? зошто така? за на крај да речеш аааааа да ….се има потполна смисла….ги сакам ваквите книгички <3

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in