ПРИРОДНИ НАУКИ 3: Прирачник

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2014
Original title: Hainemmann Explore Science 3, Teacher's Guide | Num. of pages: 120 | Dimensions: А4 | Cover: мека

 Прирачник за наставници

Природни науки за 3 одделение


Овој прирачник претставува важна поддршка на програмата по природни науки за основно образование и е темелен и богат водич за наставниците, со цел да ги надополни и да ги дообјасни составните делови на програмата по природни науки, според програмата на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ (Cambridge International Examination). Прирачникот содржи листи на потребни ресурси, речник на нови поими за усвојување, мноштво идеи за реализирање на наставните цели, сугестии за практични активности и поврзување со активностите во учебниците, работните тетратки и читанките.

Серијалот Природни науки за основно образование на Арс Ламина – публикации претставува дел од една сеопфатна програма, лесна за користење, што вклучува богато илустрирани учебници, корисни работни тетратки, како и дополнителни прирачници за наставниците и научни читанки за учениците, за секое одделение.

Price: 400 ден

100 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product ПРИРОДНИ НАУКИ 3: Прирачник

Categories: ,
SKU: 978-608-229-863-4

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ПРИРОДНИ НАУКИ 3: Прирачник”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in