Психоанализа и психијатрија

Publisher: Ѓурѓа | Language: Македонски | Year: 2015
Original title: / | Num. of pages: 100 | Dimensions: 12х20 | Cover: мека

Таткото на психоанализата, Сигмунд ФРОЈД (1856–1939), прави дистинкција помеѓу психијатријата и психоанализата, велејќи дека едната кон другата се однесува приближно како анатомијата кон хистологијата; едната го проучува надворешниот облик на органите, а другата градбата на нивните ткива и елементарните делови. Според тоа, тој смета дека противречноста меѓу двата вида проучување, од кои едниот се надоврзува на другиот, не може лесно да се замисли, бидејќи верува дека во иднина ќе се стигне до сознание дека научно продлабочената психијатрија не е возможна без доброто познавање на подлабоко сместените несвесни процеси во душевниот живот...

Price: 200 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Ѓурѓа

Report an abuse for product Психоанализа и психијатрија

Category:
SKU: 978-608-201-266-7

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Психоанализа и психијатрија”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in