Психоанализа и религија

Publisher: Ѓурѓа | Language: Македонски | Year: 2013
Original title: / | Num. of pages: 104 | Dimensions: 11,5х18,5 | Cover: /

Не е важно дали сме верници или не, дали веруваме во неопходноста од нова религија, во продолжение на хебрејско-христијанската традиција или во религија на не-религијата. Доколку нè интересира суштината а не обвивката, искуството а не зборот, човекот а не црквата – може да се соединиме во одлучна негација на идолатријата и можеби во таа негација ќе најдеме повеќе заедничка вера отколку во кои било други позитивни тези за Бог. А сигурно ќе најдеме повеќе скромност и братска љубов.

Price: 200 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Ѓурѓа

Report an abuse for product Психоанализа и религија

Category:
SKU: 978-608-201-227-8

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Психоанализа и религија”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in