Пустина

Publisher: Арс ЛИБРИС | Language: Македонски | Year: 2021
Original title: Пустина | Num. of pages: 116 | Dimensions: 21 см | Cover: /

,Дојди, дојди ти со мене! Ана, твојата тежина ме задушува и е толку мека и занесна... Нели е свинштина да останеме по атентатот. Отпрвин ќе го фрлиме во пеколна агонија дивиот молох, твојата и нашата несреќа. И потоа не е потребно да се живее. Не, Ана, не е потребно. И срамно е да се живее потоа. Смислата на нашиот живот ќе биде исполнета и крајот настапува неизбежно и природно.“

Што се случува во умот и во душата на еден атентатор – човек кој едни го сметаат за патриот, а други за терорист? Што, во крајна линија, тој мисли самиот за себе? Романот „Пустина“ (чијшто прв фрагмент излегува во далечната 1956 година, а објавен е 1961 година) од Ѓорѓи Абаџиев е луциден и храбар обид да се одговори на ова прашање. Обидот бил крунисан со престижната награда „11 Октомври“.

Price: 250 ден

20 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Пустина

Category:
SKU: 978-608-267-172-7

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пустина”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in