Работа со компјутер и основи на програмирањето за петто одделение

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2018
Original title: Работа со компјутер и основи на програмирањето за петто одделение | Num. of pages: 52 | Dimensions: А4 | Cover: мека

Оваа вежбанка е изработена во согласност со содржината на наставната програма по предметот "Работа со компјутери и основи на програмирањето за петто одделение". Во вежбанката се понудени активности и задачи за полесно совладување на темите:„Основи на користење компјутер и друга ИТ“, „Програма за мултимедијални презентации“, „Работа со текст“, „Поим за алгоритми и програми“, „Совладување алгоритамско размислување преку игра“, „Креирање едноставни програми во Скреч (Scratch)“ и „Онлајн-живеење“. Целта на вежбанката е преку различни забавно-едукативни активности и игри учениците да ги осознаваат работата на компјутерите и другите ИТ-уреди, работата со програмите за текст и мултимедијална презентација, да ги прошируваат знаењата и да развиваат вештини во креирањето алгоритми и едноставни компјутерски програми. Визуелно-графичкиот концепт на вежбанката е креиран во функција на содржините за да можат учениците да ги следат и да ги реализираат активностите во секоја вежба

Price: 230 ден

9 in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Работа со компјутер и основи на програмирањето за петто одделение

Categories: ,
SKU: 978-608-259-314-2

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Работа со компјутер и основи на програмирањето за петто одделение”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in