Работа со компјутер и основи на програмирањето

Publisher: Арс ЛАМИНА | Language: Македонски | Year: 2017
Original title: Работа со компјутер и основи на програмирањето | Num. of pages: 52 | Dimensions: 24 | Cover: /

Оваа вежбанка е изработена во согласност со содржините во наставната програма по предметот Работа со компјутери и основи на програмирањето зa трето одделение. Во вежбанката се понудени активности и задачи за полесно совладување на темите Почетни чекори во користење компјутер, Компјутерска графика, Работа со текст, Онлајн-живеење, Поим за алгоритми и програми, Совладување алгоритамско размислување преку игра и Креирање едноставни програми во Скреч Јуниор (Scratch Jr.).

Целта на вежбанката е учениците преку различни забавно-едукативни активности и игри да се запознаат со деловите и со работата на компјутерите, работата со програмите за графика и текст и да ги направат првите чекори во креирањето алгоритми и едноставни компјутерски програми.

Визуелно-графичкиот концепт на вежбанката е креиран во функција на содржините за да можат учениците да ги следат и да ги реализираат активностите во секоја вежба.

Price: 230 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Арс ЛАМИНА

Report an abuse for product Работа со компјутер и основи на програмирањето

Categories: , , ,
SKU: 978-608-247-973-6

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Работа со компјутер и основи на програмирањето”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in