Развој на симптомите

Publisher: Ѓурѓа | Language: Македонски | Year: 2015
Original title: / | Num. of pages: 80 | Dimensions: 12х20 | Cover: мека

За Сигмунд ФРОЈД (1856–1939), симптомот, како и сонот, претставува компромис – формација преку која желбата се бори да се исполни, па макар и делумно. Тој смета дека симптомот настанува кога потиснатата и потиснувачката мисла, се здружуваат заедно во исполнувањето на желбата. Како сликите во сонот, симптомот е предодреден, и неговото формирање зависи од процесот на кондензација и изместување. За разлика од сонотворбата, која води до создавањето слики, формирањето на симптомот резултира со некој телесен израз.
Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 customer review)

Price: 200 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Ѓурѓа

Report an abuse for product Развој на симптомите

Category:
SKU: 978-608-201-267-4

1 review for Развој на симптомите

  1. Rated 5 out of 5

    Anonymous (verified owner)

    Прекрасна книга. Многу јасно отсликување на развојот на симптомите.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in