Скржавецот : (Аулулариа)

Publisher: Просветно дело | Language: Македонски | Year: 2013
Original title: Скржавецот : (Аулулариа) | Num. of pages: 137 | Dimensions: 17 см | Cover: мека

Драмата се состои од пролог и четири чина. Во прологот куќниот бог раскажува како дедото на Еуклион му го доверил богатството на чување, а бидејќи бил многу скржав , кога умрел, тој не му ја кажал тајната на својот син. Бидејќи неговиот син не го почитувал куќниот бог, тој не му кажал за закопаното богатство, така што тој умрел без да ја дознае тајната. Ниту неговиот син, Еуклион, не го почитувал куќниот бог, но неговата ќерка Федра, која редовно му оддавала почит, па затоа, куќниот бог направил Еуклион да го открие ќупот со злато. Изданието е лектира за прва година средно образование.

Price: 250 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Просветно Дело АД Скопје

Report an abuse for product Скржавецот : (Аулулариа)

Categories: , ,
SKU: 978-608-228-160-5

Просветно Дело АД Скопје

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Скржавецот : (Аулулариа)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in