Space Composition

Автор: Marta Sindil
Издавач: Приватен принт | Јазик: English | Година: 2019
Оригинален наслов: Space Composition | Бр. на страни: 104 | Димензии: 26х17.5 cm | Корица: /

“Space Composition“ е фото-патопис на Марта Шиндил. Оваа фото-книга ги сумира неколкуте патувања во Јапонија, во периодот 2017-2018, на авторката, која е архитект по професија. Низ нејзините патувања таа ја користи фотографијата како метод за анализирање на општествената улога на просторот и архитектурата преку концептот на негативниот простор (MA), својствен за јапонската архитектура и култура, кој потоа станува и подлошка во конструирањето на целата книга. \\ “Space Composition” a photo travelogue by Marta Sindil.This photo-book summarizes the architect’s several trips to Japan in the period between 2017 and 2018. Throughout her travels, she uses photography as a method of analyzing the social role of space and architecture through the concept of Negative space (MA), inherent in Japanese architecture and culture, which later becomes the essence of the whole book.

Цена: 700 ден

50 на залиха

Спореди
Продавач Приватен принт

Report an abuse for product Space Composition

Категорија:
ИСБН: 9786084838050

Questions and Answers

You are not logged in